rogaliki drożdżowe - 915 przepisów (strona:7/61)

Drożdżowe rogaliki z serem 96

mojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z serem Delikatne, puszyste, przepyszne i lekkie rogaliki nadziewane pysznym serkiem. Przepis pochodzi z tej strony . [:Listonic] Składniki na około 50 małych rogalików: 560 g mąki pszennej tortowej u mnie tortowa z Biedronki + około 50 gr na podsypanie 20 g drożdży świeżych 350 ml mleka 2 jajka 80 g masła, roztopionego 75 g cukru pół łyżeczki soli(...)miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st, piec 13 – 15 min, do zarumienienia. Wyjąć, ostudzić na kratce, można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! Drożdżowe rogaliki z serem

moj przepis na
Drożdżowe rogaliki z serem 148

mojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z serem Delikatne, puszyste, przepyszne i lekkie rogaliki nadziewane pysznym serkiem. Przepis pochodzi z tej strony . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Składniki na około 50 małych rogalików: 560 g mąki pszennej tortowej u mnie tortowa z Biedronki + około 50 gr na podsypanie 20 g drożdży świeżych 350 ml mleka 2 jajka 80 g masła(...)miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st, piec 13 – 15 min, do zarumienienia. Wyjąć, ostudzić na kratce, można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! Drożdżowe rogaliki z serem

moj przepis na
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem karmelowym. 159

Rogaliki drożdżowe mogłaby jeść każdego dnia! Rogalik , kawa i jestem w siódmym niebie. Bardzo często je przygotowuje, jednak za każdym razem staram się aby nadzienie było inne.  Składniki na ciasto;   50 dag mąki pszennej   15 g  świeżych drożdży   ok 1 szkl. mleka   2 jajka   3 łyżki cukru trzcinowego  Skworcu

Radość kipiąca uśmiechem.
Rogaliki drożdżowe z dżemem agrestowym. 273

Witajcie Kochani! Dziś zapraszam Was na pyszne, mięciutkie, puszyste rogaliki drożdżowe nadzianie dżemem agrestowym. Rogale są pyszne, a dżem agrestowy przełamuje słodycz bułeczek nadając im wyjątkowego smaku. Jeśli nie macie dżemu agrestowego możecie go zastąpić długo smażonym dżemem wiśniowym (przepis znajdziecie  tutaj ), niemniej jednak, w związku ze zbliżającym się sezonem na agrest, namawiam do przygotowania dżemu właśnie z tych(...)nieco zapomnianych owoców (przepis wkrótce). Rogaliki drożdżowe z dżemem agrestowym: 400 g mąki pszennej tortowej (dobrej jakości) 1/4 szklanki letniego mleka 1 łyżeczka cukru 20 g świeżych drożdży 1/3 szklanki letniej śmietanki 30% 5 żółtek (lub 2 duże jajka) 4 łyżki  domowego cukru waniliowego  lub cukru 125 g roztopionego, letniego masła 1 słoiczek dżemu agrestowego 1 jajko

Rozpustne gotowanie
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z MASĄ MAKOWĄ Z BAKALIAMI 124

Jedni pieką teraz makowce a ja upiekłam rogaliki drożdżowe z makiem :) Oczywiście skorzystałam z mojego niezawodnego przepisu na ciasto drożdżowe. Rogaliki wyszły przepyszne, pulchne, mięciutkie, pełne nadzienia makowego, polane lukrem.  Przygotowanie rogalików może i jest trochę pracochłonne, ale są tego warte. Polecam :) Składniki na ciasto drożdżowe: (przepis tutaj) * 1/2 kg mąki * 1 jajko * 40 g świeżych drożdży bądź(...)chwilę "podsmażać". Na końcu wsypać przemielony mak, wymieszać. Ostudzić. Ciasto drożdżowe podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować na kształt koła o grubości około 4-5 mm. Podzielić je na 8 trójkątów. Przy brzegu każdego trójkąta układać nadzienie makowe. Zwijać w rulonik do węższej strony trójkąta. Ułożyć na kształt rogalika. Każdego rogalika przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować mlekiem

Zrób to smacznie
Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi. 342

sobie jakoś humor poprawić. W takie zimowe wieczory lubimy z mężem napić się gorącego mleka z miodem, lub prawdziwego kakao z cynamonem, a do tego jeszcze cieplutkie bułeczki lub rogaliki drożdżowe. Resztę bułeczek zabieramy z mężem do pracy i do kawusi jest jak znalazł. Rogaliki można oczywiście ozdobić lukrem lub strużkami rozpuszczonej czekolady, ale ja wole bez dodatków. Serdecznie zapraszam(...)wypróbowania tego przepisu, bo jest on bardzo prosty w przygotowaniu i niedrogi, a efekt niesamowity. Polecam!!! Składniki na rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi ROZCZYN: 50 g drożdży (0,5 kosteczki) 0,5 łyżki cukru 1/3 szklanki ciepłego mleka RESZTA SKŁADNIKÓW: 3 szklanki mąki tortowej 2/3 szklanki mleka 1 duże jajko (lub dwa malutkie) 4 i 1/2 łyżki cukru 1 opakowanie

Rozpustne gotowanie
Drożdżowe rogaliki z serem 109

Pyszne, puszyste, drożdżowe rogaliki z serem. Czego chcieć więcej? Jeśli chodzi o ich nadzienie, to możecie rogaliki nadziać praktycznie wszystkim na co macie ochotę :) U mnie ser, bo miałam ogromną ochotę na coś serowego :) Można też zrobić rogaliki bez nadzienia. Wtedy będą idealną podstawą np do nutelli czy konfitury np truskawkowej ( klik ).   'drożdżowe rogaliki z białym serem' Składniki(...)zaczyn drożdżowy. Wyrobić do momentu uzyskania jednolitego i gładkiego ciasta. Ciasto powinno odchodzić od rąk. W razie konieczności podsypać mąką.  Ciasto przełożyć do miski i przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia na ok.2h. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować na cienki placek. Podzielić go na 8 trójkątów. Następnie na brzegu ciasta ułożyć farsz i formować rogaliki. Uformowane rogaliki

CookYourself
Kruche rogaliki z marmoladą 114

było to zagnieść! Przecież to jak zabawa jadalnym slime'm :) A jeśli nie wiesz co to "slime", to zapraszam do wpisu TUTAJ. Ze względu na ograniczony czas, nie robiliśmy rogalików drożdżowych. Ale te kruche, różnych kształtów i wielkości naprawdę dały radę. To rogaliki takie "na raz" :) Ale jeśli szukacie bardziej konkretnych, to zobaczcie również drożdzowe z makiem i kruszonką , rogaliki(...)drożdżowe z powidłami lub te najbardziej popularne, ale też i najbardziej pracochłonne, ROGALE MARCIŃSKIE! Składniki: 280 g mąki pszennej (plus do podsypywania) 200 g masła, zimnego i pokrojonego w kostkę 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 2-3 łyżki cukru pudru  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  marmolada (najlepiej twarda) cukier puder do posypania) Przygotowanie: Zimne masło

bistro mama
Rogaliki drożdżowe babci Jasi 176

zapisków mojej mamy, z kryzysowego PRL'u, gdy nic nie było, a jednak gospodynie w Polsce Ludowej potrafiły w swych kuchniach wyczarować cuda. I takim cudem są te rogaliki drożdżowe, zupełnie różniące się od typowych drożdżowych wypieków, nie trzeba robić zaczynu ani wyrastać ciasta. Rogaliki też nie czerstwieją na drugi dzień jak każdy drożdżowy wypiek, z każdym dniem jakby nabierały(...)szlachetności. To jest zupełnie wyjątkowe ciasto drożdżowe. Do tych rogalików polecam szczególnie margarynę palmę (z murzynkiem), co może wiele osób zaskoczyć, ale ten przepis najlepiej wychodzi na margarynie, chociaż masła też można użyć. Ja wybieram margarynę, ze względu na sentyment, ale też ze względu na cenę, bo masło jest teraz zdecydowanie za drogie. Bardzo polecam ten przepis * * * Składniki (proporcje

Kawa z mlekiem
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ 96

łyżek cukru pudru przesiewamy i mieszamy z sokiem z cytryny i gorącą wodą.  Lukrem polewamy upieczone i wystudzone bułeczki drożdżowe.  Uwagi:  - Jak wiadomo bułeczki  drożdżowe, rogaliki czy też pączki na drugi dzień robią się troszkę twardsze. Proponuję wstawić  do mikrofali na niecałą minutkę a będą mięciutkie jak zaraz po upieczeniu. - Zamiast kremu czekoladowego można dać(...)możesz poznać mnie lepiej i zobaczyć Grecję z troszkę z innej strony.  Gorąco zachęcam do  subskrybcji  mojego kanału  RITA vlog  Polecam również:   rogaliki drożdżowe z czekoladą i truskawkami oponki serowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Rita creative
Rogaliki drożdżowe 116

Rogaliki drożdżowe to smak mojego dzieciństwa. Pamiętam jak moja mama była niemal zmuszana, żeby piec je co weekend. Były delikatne i mięciutkie Niemal rozpływały się w ustach. Z nadzieniami można było zaszaleć Jednym razem były nadziane różaną konfiturą, innym razem ręcznie robionymi powidłami śliwkowymi. Jako, że obecnie takowych powideł nie posiadam, musiałam wspomóc się innymi konfiturami. Rogaliki drożdżowe to świetna(...)zasmakują każdemu. Składniki: 1 kg mąki pszennej 50 dag masła szklanka mleka  4 łyżki cukru 10 dag drożdży 4 żółtka 1 jajko szczypta soli konfitura do nadziania rogalików Sposób przygotowania: Przygotowujemy rozczyn. Mleko podgrzewamy w małym rondelku. Przelewamy do miski. Wkruszamy i rozpuszczamy w nim drożdże. Dodajemy łyżkę mąki i łyżkę cukru Dokładnie mieszamy. W garnku podgrzewamy niewielką ilość

Pobite gary Barbary
Rogaliki drożdżowe 124

Łatwe Tanie Prosty przepis na puszyste rogaliki drożdżowe. Składniki 600g mąki 30g drożdży 1 szklanka mleka 125g masła 5 łyżek cukru szczypta soli 3 jajka ulubiony dżem, budyń lub czekolada (u mnie powidła śliwkowe) Sposób przyrządzenia 1 Drożdże pokruszyć do garnuszka, dodać 50 ml ciepłego mleka (nie gorącego), łyżkę cukru i 3 […] Artykuł Rogaliki drożdżowe pochodzi z serwisu Blog

PysiaGotuje.pl
rogaliki drożdżowe z nutellą 128

przeszkodzi, by regularnie dodawać wpisy. Mam sporo pomysłów, jak odświeżyć wygląd i działanie bloga. Na pierwszy front idą rogliki z nuttelą, przepis zdecydowanie dla miłośników ciasta drożdzowego. Przepis na rogaliki drożdżowe z nutellą 00:30 3 porcje Składniki 20g świeżych drożdży szklanka mleka 3 szklanki mąki 50g margaryny 2 jajka 3 łyżki cukru 6 łyżek nutteli Przygotowanie   1. Zaczynamy(...)roztrzepanym jajkiem. Blaszkę z rogalami wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180C. Powinny się piec około 15 min, do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia. Smacznego. The post rogaliki drożdżowe z nutellą appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
rogaliki drożdżowe z nutellą 301

przeszkodzi, by regularnie dodawać wpisy. Mam sporo pomysłów, jak odświeżyć wygląd i działanie bloga. Na pierwszy front idą rogliki z nuttelą, przepis zdecydowanie dla miłośników ciasta drożdzowego. Przepis na rogaliki drożdżowe z nutellą 00:30 3 porcje Składniki 20g świeżych drożdży szklanka mleka 3 szklanki mąki 50g margaryny 2 jajka 3 łyżki cukru 6 łyżek nutteli Przygotowanie   1. Zaczynamy(...)roztrzepanym jajkiem. Blaszkę z rogalami wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180C. Powinny się piec około 15 min, do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia. Smacznego. The post rogaliki drożdżowe z nutellą appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
Jak podnieść na duchu zaospowane dzieci, czyli drożdżowe rogaliki 189

Coś słodkiego, łatwego do jedzenia przez małe łapki, nie doprowadzające do pasji mamy ukremowieniem wszystkiego na około. Kiedy więc zobaczyłam na blogu   Śladami słodkiej babeczki  przepis na drożdżowe rogaliki wiedziałam, że to jest dokładnie to, czego mi potrzeba. Niewiele myśląc wybrałam się na zakupy, żeby zaraz potem przystąpić do działania.  Hmpf... Muszę przyznać, że ciasto strasznie mnie(...)jeszcze polukrować, ale bez tego smakują idealnie - a ja nie lubię, jak jest zbyt słodko. Polecam je Wam serdecznie - w pracy zrobiły furorę, dzieciakom mam nadzieję też zasmakują. Drożdżowe rogaliki z powidłami śliwkowymi Składniki: (na 24 sztuki) ciasto: 500 g mąki pszennej 11 g suszonych drożdży 120 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego skórka otarta z 1 cytryny 1/2 łyżeczki

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania