rogaliki drożdżowe - 914 przepisów (strona:16/61)

Rogaliki na białkach. 89

Zostały mi dwa białka i chciałam je jakoś wykorzystać. Nie chciałam mrozić,  bo mam już zamrożone :) Ostatnio chodziły mi po głowie, rogaliki drożdżowe.  Dlatego pomyślałam, że może dodam do rogali. Trochę się bałam, że mogą być twarde,  ale gdybym nie spróbowała, to bym nie wiedziała. Pamiętam, że kiedyś Ania  z Jaśminowej kuchni robiła pączki z białek

Agusiowe smakołyki
13 przepisów na słodkie wypieki z dynią 88

Chałka z dynią  http://frosch.blogspot.com/2013/09/chlebek-dyniowy.html Dyniowy warkocz drożdżowy z nadzieniem makowym  https://frosch.blogspot.com/2017/11/dyniowy-warkocz-drozdzowy-z-nadzienim.html Ciasto drożdżowe z dynią, śliwkami i kakaową kruszonką  https://frosch.blogspot.com/2017/10/drozdzowe-z-dynia-sliwkami-i-kakaowa. Drożdżowe rogaliki dyniowe z pigwą, powidłami i makiem  https://frosch.blogspot.com/2015/11/drozdzowe-rogaliki-dyniowe-z-pigwa.html Sernik dyniowo - czekoladowy zebra  https://frosch.blogspot.com/2016/10/sernik-dyniowo-czekoladowy-zebra.html Dyniowa babka drożdżowa z powidłami i czekoladą  https://frosch.blogspot.com/2015/10/dyniowa-babka-drozdzowa-z-

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowe rogaliki z marmoladą lub konfiturą 64

minut w temp. 180-200 stopni C. Część rogalików zrobiłam standardowo z marmoladą z pigwowców, drugą część z konfiturą, której przepis wkrótce na blogu :)  ---------- Podobne:   Krucho-drożdżowe rogaliki z marmoladą Oponki drożdżowo-serowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 68

Moje uzależnienia napędzają mój świat.  (Colettepro) Tak właśnie , nie mogąc się doczekać weekendu, dzisiaj upiekłam rogaliki drożdżowe, z przepisu Majanki. Są boskie, znikają w magiczny sposób:) Dawno nie robiłam ciasta drożdżowego, dzisiaj dopieściłam go w sposób wyjątkowy, traktowałam z należytym szacunkiem, wyszło wspaniałe, cieszy oko i podniebienie. Składniki: *50g drożdży  *1 szklanka letniego mleka *2 łyżki mąki(...)podwoi swoją objętość, wyrobić ponownie rękoma. Rozdzielić je na  części, każdą rozwałkować cienko. Z okręgu wycinać trójkąty. Na każdy z nich nakładać  marmoladę. Zawinąć górny brzeg zamykając rogalik.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki i odstawić na trochę  do napuszenia się.  Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Udekorować lukrem

Czekoladowy zawrót głowy
Rogale drożdżowe 86

znana z tego, ze zawsze kupuję sobie na studia słodkie bułeczki albo rogale. Wyobraźcie więc sobie moje zdziwienie, gdy wchodząc jakiś czas temu do Lidla nie odnalazłam swoich ukochanych drożdżowych rogalików. Nie pozostało mi nic innego, jak wrócić tego dnia do domu i przygotować sobie własne, mięciutkie rogaliki, które mogą bić na głowę sklepowe słodkie bułki. Pomyślałam również, że może(...)przygotowany wcześniej zaczyn drożdżowy. Mieszamy, zagniatamy, a na koniec odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około godzinę. Po tym czasie ciasto wykładamy na oprószony blat i sprawnie zagniatamy. Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm tworząc średniej wielkości koło, które następnie dzielimy na 12 równych części (12 trójkątów). Każdy kawałek zawijamy tworząc rogalik (od węższego do szerszego krańca

Słodkie Przyjemności
Marmolada z płatków róży i truskawek. 94

wszystkiego czasem nie zjemy i do słoiczków nie zostanie już nic, ale na szczęście porcja była dosyć spora, więc mały zapasik będzie! Wprost idealnie nada się do nadziewania rogalików drożdżowych, czy też kruchych, bo jest gęsta i podczas pieczenia nic nam nie wypłynie :). Jejku, już nie mogę doczekać się tych rogalików... Do pączków też będzie super, do naleśników

Rozpustne gotowanie
Półfrancuskie drożdżowe rogaliki z masłem orzechowym i powidłami 174

niego stworzyć ?   Zrobiłam ciasto drożdżowe i pomyślałam ,że może zamiast zwykłego masła do ciasta półfrancuskiego użyć właśnie orzechowego..... nigdzie na necie nie znalazłam takiego doświadczenia więc zrobiłam:) hmmmm.....i wyszły rewelacyjne :) pachnące orzechami i wanilią a powidła śliwkowe przełamały smak :) najlepsze jeszcze letnie :) Składniki na 16 sztuk  dużych rogalików : - 560 g mąki pszennej

Wypieki Rene
Rogaliki świętokrzyskie 92

rąk, z zeszytu do zeszytu . Mam sentyment do tych przepisów. Przywołują niezwykle silne olfaktoryczne wspomnienia i dlatego lubię do nich powracać. Jednym z takich przepisów jest przepis na krucho - drożdżowe rogaliki świętokrzyskie. Małe, kruche, delikatne i pyszne rogaliki przeważnie nadziane były domowymi powidłami. Posypane koniecznie grubym cukrem, smakowały zawsze wyjątkowo. Zapraszam Was na degustację. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas(...)odstawiamy na 10 minut, aby drożdże zaczęły pracować. Zaczyn drożdżowy dodajemy do pozostałych składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Z ciasta wałkujemy koła o średnicy 28 cm i grubości 1/2 cm. Koła dzielimy na 8 równych trójkątów. Na podstawę każdego trójkąta wykładamy niewielką ilość powideł i zwijamy w rogalik zaczynając od podstawy trójkąta. Tak przygotowane rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem

Wędrówki po kuchni
Świąteczne rogaliki 95

każde Święta u mnie w domu oprócz pierników robiliśmy malutkie drożdżowe rogaliki. To ten rodzaj słodyczy, które można zrobić wcześniej, zamknąć w pudełku i podjadać przez całe Święta :) Lubię nadziewać je gęstym babcinym dżemem wiśniowym, albo wiśniami ze słoika, równie dobrze pasować będzie jednak czekolada, masło orzechowe, migdały w karmelu lub nadzienie takie jak w tych rogalikach . Składniki

Ciastkozercy
Rogale drożdżowe w 30 minut 121

jednak domownicy moi mają ochotę na coś słodkiego bez okazji. Wówczas przygotowuję coś słodkiego i nie musi to być ciasto, ale deser lub ciasteczka. Tym razem postawiłam na proste rogaliki drożdżowe z powidłami. Jest to łatwy sposób, ponieważ po wyrobieniu ciasta nie musimy czekać, aż ono wyrośnie, tylko od razu przystępujemy do wykonywania rogalików i wkładamy je do piekarnika. Każdemu

Danka Pichci
Rogaliki drożdżowe z nutellą 74

drożdżowe jest ... i już go nie ma ;)) Dzisiaj , kiedy pada deszcz nic nie można zrobić lepszego jak spędzić czas w kuchni i rozpieścić bliskich czymś do popołudniowej kawki. Stąd rogaliki drożdżowe ... z nutellą bo tak chciały dzieciaki, ale są bardzo delikatne, puszyste i smaczne.  Składniki: *50g drożdży  *1 szklanka letniego mleka *2 łyżki mąki *6 łyżek cukru cukier(...)podwoi swoją objętość, wyrobić ponownie rękoma. Rozdzielić je na  części, każdą rozwałkować cienko. Z okręgu wycinać trójkąty. Na każdy z nich nakładać  marmoladę. Zawinąć górny brzeg zamykając rogalik.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki i odstawić na trochę  do napuszenia się.  Piec w temperaturze 180 - 200 stopni przez około 15 minut. Udekorować lukrem. Smacznego

Czekoladowy zawrót głowy
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z POWIDŁAMI 67

mnie dziś wzięło na rogaliki drożdżowe , dawno ich nie robiłam , przyznam się szczerze , że nie umiem ich robić .  Udało mi się poprzez metodę prób i błędów zrobić fajny przepis na rogaliki , które robi się przyjemnie i łatwo. Polecam :) Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/  Będzie mi bardzo miło.  SKŁADNIKI

Gotowanie Patki
Bananowe rogaliki drożdżowe z jabłkiem 65

zrobiłam z połowy porcji i nie dodałam dodatkowo cukru bo banany mają go w sobie sporo i nie lukrowałam tylko posypałam orzechami. Polecam gorąco bo naprawdę są super. Rogaliki drożdżowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rogaliki nadziewane czekoladą 112

Pyszne, mięciutkie rogaliki drożdżowe. Przepis Kajki znaleziony na MniamMniam.pl. Moja delikatna modyfikacja polegała jedynie na tym, że dałam więcej cukru (w oryginale 1/4 szklanki) oraz dodałam cukier wanilinowy. Chciałam aby rogaliki były słodkie i pachnące wanilią. Ciasto: 1 1/2 szkl. maślanki 4 szkl. mąki pszennej 42 g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru 1 duże jajko 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki

Praktyczna pl
Rogaliki drożdżowe 55

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Rogaliki drożdżowe   Składniki: 4 szklanki mąki 350g masła           2 jajka      250 ml kwaśnej śmietany

Smaki Natalii