rogaliki drożdżowe - 915 przepisów (strona:17/61)

Rogaliki z masłem orzechowym 258

Prawdziwe masło orzechowe ma lekko słony smak i pasuje zarówno do potraw na słodko, jak i tych wytrawnych. Rogaliki drożdżowe, które chciałabym Wam dziś zaproponować, możecie nadziewać wedle własnej fantazji czekoladą, migdałami w karmelu, gęstym dżemem, masłem orzechowym, czy jego słodką wersją - kremem orzechowym. Świetnie sprawdzają się jako przekąska na podwieczorek, a ich wielką zaletą jest także to, że zamknięte(...)tniemy ciasto na kwadraty o boku około 7-8 cm. Na rogu każdego kwadratu kładziemy łyżeczkę masła orzechowego i zwijamy kwadrat na ukos zaczynając od rogu z nadzieniem. Brzegi rogalika zagniatamy i łaczymy razem. Przekładamy rogaliki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na około 15 min. Cukier puder rozrabiamy w łyżce wody, orzechy kroimy na drobne kawałki

Ciastkozercy
Rogaliki z nutella 134

Dzisiaj polecam rogaliki z nutellą Składniki na 16 sztuk 200 g mąki pszennej 75 g masła 10 g cukru pudru jajko 20 g drożdży 25 g

Pomysłowa kuchnia
Rogaliki dwukolorowe z marmoladą 141

Dzień dobry :-) Moje dzieci uwielbiają drożdżowe rogaliki. Tak szukałam przepisu w sumie to jakiegoś nowego, innego i znalazłam ten na rogaliki dwukolorowe ( klik ). Rogaliki wychodzą bardzo smaczne, jest tylko z nimi trochę zabawy, ale warto. U mnie rogaliki z marmoladą, do przepisu nie dodawałam proszku do pieczenia tak jak w oryginale, bo stwierdziłam, że nie jest potrzebny jak są drożdże

kruche babeczki
Małe bezy 150

długie. Równie ważna jest odpowiednia ilość dodanego cukru. Standardowo zakłada się, że na jedno białko przypada 50 g cukru. Co można zrobić z pozostałych żółtek? Upiec ciasto drożdżowe, babkę drożdżową, rogaliki, zrobić domowe lody lub wykorzystać do tarty. Możliwości jest wiele

Passions hobbies life
Włoskie rogaliki Cornetti 136

Puszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie.  I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można  również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym. Składniki na 12 rogalików

wyzwania kuchenne
Dlaczego w sklepach nie ma drożdży? 140

rodzaj drożdży, jaki macie lub jaki wolicie Przepisy z wykorzystaniem drożdży Na koniec zostawiam Was z pysznymi przepisami, w których możecie wykorzystać drożdże Bułki drożdżowe z gruszką i kruszonką Drożdżowe rogaliki Cynamonowe bułeczki Bułeczki czosnkowe Foccacia Chleb gryczany Chleb pszenny Artykuł Dlaczego w sklepach nie ma drożdży? pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
4 URODZINY BLOGA 99

laptopie i założyłam bloga oraz napisałam swój pierwszy post. Nie wiem kiedy to zleciało, bo mam wrażenie jakby to było wczoraj :) Dokładnie 4 lata temu opublikowałam pierwszy post  ROGALIKI DROŻDŻOWE , natomiast najwięcej odsłon na dzień dzisiejszy mają  SZYBKIE CIASTECZKA Z DŻEMEM . Do tej pory ukazało się 756 postów oraz uzyskałam łącznie ponad

Zrób to smacznie
Podsumowanie roku 2019 147

przepisów wartych uwagi, takich moich osobistych ulubieńców roku 2019, dorzuciłabym jeszcze: Lazania Makaronowe muszle nadziewane kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem i porem Bananowe rogaliki drożdżowe z jabłkiem Pizza balls Sałatka z makaronem orzo i kiełbasą krakowską Szakszuka z papryką i kiełbasą Gulasz z szynki z porem i pieczarkami Batony musli Surówka z kapusty z żurawiną

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka na Święta - 35 przepisów 167

Rogaliki z powidłem i orzechami 22.  Wafle z masą mleczno - kakaową 23.  Wafel z masą kajmakową, powidłem śliwkowym i petitkami 24.  Pierniczki 25.  Rogaliki drożdżowe z nutellą 26.  Ciasteczka kajmakowe 27.  Kruche gwiazdeczki z białą czekoladą i dżemem 28.  Pieczone pierożki krucho - drożdżowe z marmoladą 29.  Kruche ciasteczka z żurawiną, gorzką czekoladą

kruche babeczki
Powidła z suszonych śliwek. 201

pominąć lub dodać nieco więcej, smak można dodatkowo wzbogacić dodając przesmażonej w cukrze skórki pomarańczowej lub cytrynowej, korzennej przyprawy do piernika, wanilii, kakao i tym podobnych specjałów. I tak rogaliki drożdżowe nadziewam klasycznymi powidłami lub z dodatkiem skórek z cytrusów, do piernika, naleśników i do smarowania pieczywa stosuję wersję podstawową, a do kruchych ciasteczek i rogali wersję z kakao

Rozpustne gotowanie
Rogaliki Orkiszowo Drożdżowe z Jabłkiem 158

Witam Was Serdecznie. Dziś zapraszam na pyszne orkiszowo drożdżowe rogaliki z jabłkami . Robi się je szybko , Są miękkie, Nie pękają, Nie są bardzo słodkie 🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐 Wszystkie słodkie dodatki znajdziecie w moim ulubionym sklepie internetowym --Skworcu https://www.skworcu.com.pl Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB  gotowaniepatki Gotowaniepatki 🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐  Składniki na 25 rogalików  3.5 szklanki mąki orkiszowej

Gotowanie Patki
Rogaliki z marmoladą 149

Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na drożdżowe rogaliki z marmoladą – bardzo smaczne, mięciutkie, rozpływające się w ustach. PRZEPIS NA ROGALIKI Z MARMOLADĄ Składniki na rogaliki z marmoladą: 600g mąki pszennej 175g oleju kokosowego (lub masła) 2 jajka 0,5 szkl cukru trzcinowego 1 aromat waniliowy 5 dag drożdży świeżych 150 ml ciepłego mleka krowiego lub roślinnego szczypta soli marmolada syrop

Dorota Smakuje
Drożdżowe rogale z jagodami 238

Sezon jagodowy w pełni. Korzystajmy z okazji, że w lasach jest pełno tych pysznych owoców i przygotowujmy  z nich pyszne ciasta i desery. Na jutrzejsze śniadanie polecam pyszne drożdżowe rogaliki z jagodami. Są miękkie i puszyste. Doskonale smakują ze szklanką świeżego mleka. SKŁADNIKI: ¾ szklanki mleka, 30g drożdży, 1,5 łyżki cukru, 1 jajko, 1 żółtko, 50g masła, 400g mąki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bułeczki pszenno-owsiane 150

poniższego przepisu. Zachęcam Was także do sprawdzenia innych przepisów od Pawła Małeckiego, do których zamieszczam odnośniki niżej. Być może tak samo, jak ja polubicie jego receptury. Smacznego! Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami Pampuchy drożdżowe z sosem wiśniowym Pancakes z bitą śmietaną i malinami Tarta szpinakowo-truskawkowa Przepis na bułeczki pszenno-owsiane Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 2 godziny Składniki

Kuchnia Bazylii
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 185

mąki migdałowej 1) BEZGLUTENOWE BROWNIE 2) KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM 3) JOGURTOWY PUDDING CHIA Z PRAŻONYMI JABŁKAMI 4) MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 5) ZUPA JAGLANA Z GRANATEM I MIGDAŁAMI

Kuchnia MagdaLeny