Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

  Pyszne i mięciutkie drożdżowe rogaliki nadziane marmoladą. Idealne na śniadanie, przekąskę, podwieczorek czy dodatek do kawy. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, ale kolejnego dnia są nadal pyszne i mięciutkie.   Ja je uwielbiam;-) Ciasto nie jest bardzo słodkie ponieważ przepis zawiera mało cukru więc po upieczeniu polecam je polukrować lub obtaczać w cukrze pudrze. Zapraszam!!! Składniki: 1 kg mąki, 10 dkg drożdży, 2 żółtka, 2 całe jajka, 4 łyżki cukru, 2 kostki margaryny, ½ szkl mleka, szczypta so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passion of Cooking

Autor

Passion of CookingPassion of Cooking

Uwielbiam gotować, piec i robić wszystko co jest z tym związane. Najchętniej w ogóle nie wychodziłabym z kuchni. Każda wolną chwilę poświęcam na gotowanie. Działa to na mnie relaksująco, odprężająco pozwala mi zapomnieć o wszystkich moich smutkach.
Postanowiłam podzielić się z Wami moimi kulinarnymi osiągnięciami i dlatego powstał blog Passion-of-cooking. Oprócz tego chciałam zebrać wszystkie przepisy w jednym miejscu tworząc moją książkę kucharską;-)
Na łamach mojego bloga będziecie mogli śledzić moje kulinarne poczynania. Zachęcam również do próbowania moich przepisów.
Wszystkie przepisy, które zamieszczę będą przyrządzone przeze mnie a wypróbowane przez męża i przyjaciół;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, lukier , śniadania, śniadanie, przekąski, przekąska, rogaliki drożdżowe, drożdżowe, desery, deser, ciasteczka, pyszne ciasto, ciasto na niedziele, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasteczka z marmoladą

Inne przepisy z Passion of Cooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.