Małe bezy

Małe bezy

Małe bezy

Przepis na : deser

Takie małe bezy kojarzą mi się z moręgą kupowaną w lokalnej cukierni. Z tym, że w moręgach jest jeszcze krem czekoladowy przygotowywany na bazie żółtek. Stopień wysuszenia zależy już od Was. U mnie całe bezy były kruche, ale można wysuszyć tylko wierzch, tak aby środek był ciągnący. Na 9 średniej wielkości bez. SKŁADNIKI 6 białek szczypta soli 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka octu winnego białego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 120 ° C. Blaszkę z wyposażenia piekarni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.