Małe bezy

Małe bezy

Małe bezy

Przepis na : deser

Takie małe bezy kojarzą mi się z moręgą kupowaną w lokalnej cukierni. Z tym, że w moręgach jest jeszcze krem czekoladowy przygotowywany na bazie żółtek. Stopień wysuszenia zależy już od Was. U mnie całe bezy były kruche, ale można wysuszyć tylko wierzch, tak aby środek był ciągnący. Na 9 średniej wielkości bez. SKŁADNIKI 6 białek szczypta soli 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka octu winnego białego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 120 ° C. Blaszkę z wyposażenia piekarni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.