Drożdżowe rogale z jagodami

Drożdżowe rogale z jagodami

Drożdżowe rogale z jagodami

Przepis na : deser

Sezon jagodowy w pełni. Korzystajmy z okazji, że w lasach jest pełno tych pysznych owoców i przygotowujmy  z nich pyszne ciasta i desery. Na jutrzejsze śniadanie polecam pyszne drożdżowe rogaliki z jagodami. Są miękkie i puszyste. Doskonale smakują ze szklanką świeżego mleka. SKŁADNIKI: ¾ szklanki mleka, 30g drożdży, 1,5 łyżki cukru, 1 jajko, 1 żółtko, 50g masła, 400g mąki, szczypta soli, 300g jagód świeżych lub mrożonych, jajko do posmarowania, cukier waniliowy do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. W ciepłym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi