Włoskie rogaliki Cornetti

Włoskie rogaliki Cornetti

Włoskie rogaliki Cornetti

Puszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie.  I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można  również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym. Składniki na 12 rogalików: 300 g włoskiej mąki typu 0 150 g mleka 3 g suchych drożdży 40 g cukru jajko 30 g masła szczypta soli dodatkowo: 30 g masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, śniadania, ciasto na pizze, ciasteczka, cappuccino, rogaliki drożdżowe, krem czekoladowy, drożdżowe, pizza , ciastka , ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasto cappuccino, ciasto drożdżowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto cappuccino bez pieczenia

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.