Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

SKŁADNIKI: 1 kg mąki, 100 g drożdży, 4 jajka, 2 kostki masła, 2 garstki cukru, 1/3 szklanki mleka, ok. 350 g powideł śliwkowych, cukier puder. Polecam też kruche rogaliki z powidłami. Przygotowanie:       Zaczynamy od przygotowania zaczynu. Do letniego mleka (ale nie gorącego, bo drożdże sparzymy i nam nie urosną) dodajemy pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru i mąki. Mieszamy do rozpuszczenia się drożdży. Po czym odstawiamy w ciepłe miejsce, aż drożdże urosną. Ucieramy jajka z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rogaliki drożdżowe, drożdżowe, ciasto, jajko, ciasto na niedziele, pieczenie, ciasto ucierane , ciasto z powidłami śliwkowymi, ciasto kruche, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.