Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

Znam kilka przepisów na rogaliki i nie wiem, które są najlepsze: kruche, topione, francuskie czy drożdżowe. Te proponowane dzisiaj przeze mnie - rogaliki drożdżowe - są pyszne i najlepiej przygotować od razu dwie porcje. Z jednej porcji otrzymałam 35 rogalików. Zamiast marmolady można je nadziać nutellą, masą twarogową lub makową. Składniki: 35 g świeżych drożdży 80 g margaryny 200 ml mleka 2 łyżki cukru 3,5 szklanki mąki 3 żółtka 1 jajko marmolada W letnim mleku rozpuszczamy drożdże,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rogaliki drożdżowe, dania mięsne, mąka, ciasto 3 bit, przetwory, sałata, francuskie, sałatka, sałatki, drożdżowe, ciasto, jajko, pieczenie, ciasto na niedziele, pyszna sałatka, ciasto z masa, ciasta z masa, salatka z jajkiem, pyszne ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto kruche, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, smaczna sałatka, smaczna sałatka

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.