składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 4-5 jajek trochę mleka do smarowania brzegów ciasta dodatkowo: majonez sos chrzanowy szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Ciasto francuskie rozwijam. Układamy na nim plasterki jajek i wycinamy trochę większą od jajka okrągłą foremką lub w kształcie kwiatka. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzegi smarujemy mlekiem. Pieczemy w ok. 190-200 st. C na rumiano przez ok. 15-20 min. Upiec... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...