Przepis na lekki tort z truskawkami i masą śmietanową. Tort jest udekorowany w stylu semi-naked, czyli tak aby pod masą przebijał się biszkopt. Taki rodzaj dekoracji daje wrażenie lekkości i delikatności wypieku, co czyni go idealnym na majowe przyjęcia w ogrodzie. Czas przygotowywania: 80 min Czas pieczenia: 40 min (biszkopt) Ilość porcji: ok. 12 SKŁADNIKI (na tort o średnicy 18 cm) Biszkopt Biszkopt przygotuj z 4 jajek L z tego przepisu . Masa 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru czek... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.