Przepis na : deser
Tradycyjny i sprawdzony przepis na fajny deser. Dzieciaki go uwielbiają a i dorośli nie pogardzą. Wykorzystuję do niego truskawki mrożone, które powodują, że masa serniczkowa szybko się ścina. Spód można zrobić z biszkoptów, z ciastek lub można ułożyć kawałki jakiegoś ciasta. Ja właśnie wykorzystałam resztki ciasta bezglutenowego, które jakoś nie poszło. Składniki - na średnią tortownicę 4 serki homogenizowane - po 150 g 5 czubatych łyżeczek żelatyny 300 ml śmietany 30% 4 czubate łyżki cuk... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)