szarlotka pychotka

359
  • szarlotka pychotka
  • szarlotka pychotka

    składniki na biszkopt: (pieczemy 3 takie blaty) 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 90 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając a następnie dodajemy żółtka. Na końcu dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 21×23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystu... Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

    Dodaj komentarz