Przepis na tą szarlotkę pojawił się kiedy znalazłam niedaleko mojego mieszkania jabłoń rodzącą piękne, choć malutkie papierówki. Żal byłoby nie skorzystać! I tak powstało pyszne kruche ciasto wypełnione mnóstwem jabłkowego nadzienia. Czas przygotowania: 40 min Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na blaszkę 24×24 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) Ciasto kruche: 200 g mąki tortowej 200 g mąki krupczatki 100 g cukru pudru 200 g zimnego masła 4 żółtka szczypta soli Nadzienie: 2 kg jabłe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.