Przepis na : obiad
W poniedziałkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne pierogi z farszem makowym. Pierogi to doskonała propozycja na wigilijny stół. Zawsze podaję je polane masełkiem i posypane cukrem. W tej postaci smakują mi najbardziej. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 1 jajko, 1,5 łyżki oleju, woda, Farsz makowy: 200g maku mielonego MAKAR , 50g orzechów włoskich MAKAR , 50g rodzynek, 3 łyżki cukru, 50g masła, 1 jajko, kilka kropli aromatu migdałowego, Dodatkowo: 80g masła, 1 łyżka cukru. PRZYGOTOWANIE: 1. Farsz makowy: Do ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...