piernik przekładany masą budyniową oraz powidłem

piernik przekładany masą budyniową oraz powidłem

piernik przekładany masą budyniową oraz powidłem

składniki na ciasto piernikow e: 600 g mąki orkiszowej lub pszennej 120 g cukru 2 jajka 250 ml mleka 125 g margaryny 4 łyżki kakao 40 g przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody 100 g orzechów włoskich 400 g powideł śliwkowych wykonanie: Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Do rozpuszczonej, wystudzonej margaryny dodajemy mleko, jajka, powidło i mieszamy. W osobnym naczyniu mieszamy suche składniki oraz posiekane orzechy a następnie dodajemy je do mokrych składników. Wszystko rzem mieszamy. Przekładamy do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, ciasto, budyń, mak, ciasteczka, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, polewa czekoladowa, deser, desery, ciasto orkiszowe, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasta z masa, szybkie ciasto, ciasto z orzechami, ciasteczka budyniowe, krem czekoladowy, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, czekoladowe ciasteczka , ciasto z makiem, krem z pora, ciasta z kremami, ciasto z kremem

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.