ciasteczka - 38126 przepisów (strona:1268/2542)

Kruche rogaliki (ciasto serowe) 148

pieczemy przez 15-20 minut – do zrumienienia *** *** Upieczone rogale posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy lukrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł

Blog z Apetytem
Batoniki owsiano - bananowe super fit 146

Batoniki owsiano - bananowe to pyszna słodka przekąska do pracy lub szkoły. Z powodzeniem zastąpią również coś słodkiego do kawy, bo batoniki smakują jak najlepsze ciasteczka. Bez dodatku cukru, bez glutenu, bez laktozy, pełne pysznych bakalii. To przekąska, która doda energii i zaspokoi głód na długi czas. Bazę batoników stanowią błyskawiczne płatki owsiane, dlatego są miękkie i przyjemne do chrupania. Dodatki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PIEGUSKI Z CZEKOLADĄ 112

czas mieszając ciasto. Wyrabiam do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Czekoladę kroję na mniejsze kawałki, dodaję do ciasta, dokładnie łączę. Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczam dłonią. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 12 minut w 180 stopniach (u mnie termoobieg + grzałka górna i dolna

JejKuchnia
Bezy, beziki domowe 130

wiesz co zrobić z białkami? Dobrym pomysłem są pyszne ciasteczka bezy z białek i cukru. Są bardzo proste w przygotowaniu, Wyglądają ładnie i są pyszne w smaku dość szybko znikają :) Przepis znalazłam w grupie na facebooku :) Składniki 250g białek 500g cukru 200g cukru pudru barwniki spożywcze np czerwony i pomarańczowy. Wykonanie Do miski wlewamy białka dodajemy cukier. Miskę

Kulinarne pyszności Molki
Chrunch Petera czyli Słodki Czwartek odc.146 187

Wszystko co chrupie nęci mnie i woła... chlebowa skórka, kruche ciasteczka czy świeżo wyjęta z pieca granola.  Te batoniki to spełnienie marzeń chrupacza :) Recepturę  na nie z nalazłam w książce Liski "White Plate. Słodko". Chrunch Petera 110 g masła lub margaryny 120 g cukru trzcinowego 1 łyżka miodu lub syropu kukurydzianego/ Golden Syropu itd. 225 g drobnych płatków

Dzieje kuchennej Wiewióry
CIASTKA Z FIGAMI I DAKTYLAMI 149

Pyszne kruche ciasteczka z nadzieniem z suszonych fig i daktyli. SKŁADNIKI Nadzienie: 130 g suszonych fig, 4 daktyle Ciasto: 150 g mąki pszennej, 40 g cukru pudru, 50 g masła, 2 łyżki śmietany, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 żółtko Dodatkowo: cukier puder WYKONANIE Nadzienie: Owoce zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odsączamy, a następnie blendujemy. Ciasto: Składniki

słodki bratek
Cake pops z białą czekoladą 114

Ciasteczka na patykach (tzw. cakepopsy) przygotowałam w związku z tym, że zostało mi ciasto z pozostałości po wykrajaniu serce w babce . Nie lubię wyrzucać jedzenia i w miarę możliwości staram się wszystko wykorzystywać, a jeśli nie jest to możliwe to po prostu zjadam resztki :), dlatego po prostu musiałam coś wykombinować z tego ciasta. Samo ciasto na lizaki wyszło super. Miałam

Mania Wypiekania
CIASTECZKA Z PŁATKÓW JĘCZMIENNYCH 152

Szybkie, proste i smaczne ciasteczka z płatków jęczmiennych. Z reguły takie ciacha są z płatków owsianych, ja natomiast przygotowałam je z płatków jęczmiennych. W sam raz, aby zabrać je w pudełku do szkoły, pracy bądź jako przekąska na zimowy spacerek. Spróbujcie koniecznie :) Składniki: * 2 szklanki płatków jęczmiennych  (użyłam płatków jęczmiennych Młyny Stoisław) * 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej

Zrób to smacznie
Kokosanki 112

Kokosanki z wyczuwalnym rumowym akcentem to moja propozycja na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe ciasteczka. Składniki: 4 białka 200g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka rumu 250g wiórków kokosowych 30-35 sztuk okrągłego opłatka Wykonanie: 1.  Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać sok z cytryny, rum, wiórki

Szalona Kuchnia Eweliny
JOGURTOWE CHRUŚCIKI / FAWORKI / CHRUSTY 735

chrusty robi moja babcia, tego nikt nie przebije. Nawet ja nigdy nie zrobię tak pysznych faworków. One mają w sobie magię i wspomnienia z dzieciństwa. Kiedy byłam mała takie ciasteczka często bywały. Babcia zajmowała się mną, kiedy rodzice byli w pracy i takimi smakołykami zawsze nas częstowała. Zawsze były lekkie, chrupiące i takie kruche z małymi, uroczymy bąbelkami, które

Kuchnia Paulettes
Tartaletki z masą budyniowo - cytrynową i borówkami 164

Kruche ciasteczka ze świeżymi borówkami i orzeźwiającym cytrynowym kremem to propozycja małego słodkiego deseru ze świeżymi owocami, który idealnie pasuje do aromatycznej kawy w gronie najbliższych. Składniki: Ciasto : 350g mąki pszennej 160g masła ekstra 90g cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 żółtko 1 całe jajko 1/3 łyżeczki proszku dopieczenia masło do wysmarowania foremek bułka tarta do posypania foremek Masa

Szalona Kuchnia Eweliny
Jogurtowy shortbread migdałowy... 129

pełnym sukcesem efektu końcowego, przeprowadzała Samira, lat 8-i-pół. Czyli jest prosto i łatwo. Ponieważ ciasto nie zawiera masła, całość jest znacznie mniej krucha i przypomina raczej zwykłe ciasteczka, niż shortbread. Ale przechowuje się dobrze i smakuje zdecydowanie nie najgorzej... :) Przepis z zachowanego wycinka wewnętrznego magazynu lokalnego supermarketu 'Morrisons'. Składniki: (na 20-30 sztuk) 125g drobneg cukru 1 jajko

Lejdi of the house
Roladki drożdżowe z makiem 125

Słodkie ciasteczka-ślimaczki z ciasta drożdżowego,nadziewane makiem. Wspaniałe nie tylko w okresie świąt, ale i na inne okazje. Ciasto: 250 ml mleka 120 g cukru 2 jaja 6 dag drożdży 60 dag mąki 100 g roztopionego masła zapach waniliowy Drożdże rozmieszać z pół szklanki ciepłego mleka i łyżeczką cukru. Odstawić by wyrosły. Mąkę wsypać do miski , dodać wyrośnięte

Z Marcepanem
Czekoladowe batoniki owsiane z goji, rodzynkami i kokosem (bez pieczenia) 98

jakiś czas nachodzi mnie chęć na zrobienie sobie domowych ciasteczek owsianych lub batoników zbożowych. Ten przepis znalazłam w książce z przepisami rodzinnymi z Lidla. Lubię w nim szczególnie posmak masła orzechowego. Możecie przyrządzić je właściwie z dowolnymi bakaliami (pamiętajcie jedynie, by w sumie bakalii było ok. 8-9 łyżek). Jeśli użyjecie płatków owsianych i czekolady bez glutenu to przepis stanie

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania