Kolorowe lamingtony

Kolorowe lamingtony

Kolorowe lamingtony

Kolorowe lamingtony różnią się od swoich australijskich kuzynów rodzajem polewy. Te oryginalne polane są czekoladowym lukrem, a te dzisiejsze nasączone są kolorową galaretką. Obydwie polewy sprawiają, że ciasteczka nie wysychają i pozostają długo wilgotne. Jeśli zdecydujecie się na wersję galaretkową, otrzymacie lamingtony o smaku użytych galaretek, u mnie orzeźwiający truskawkowy i lekko agrestowy.  Jeszcze dwa słowa o pochodzeniu samych ciasteczek. Lamingtony to narodowe ciasteczka Australii. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, polewa, pieczenie, mąka, mak, nutella, ciasteczka, cukier, ciasto, lukier , cytryna, czekoladowa, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , lekka, kokosowe, likier, ciasto ucierane , biszkopt, sylwester, polewa czekoladowa, ciasto z galaretka, czekoladowe ciasteczka , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, masa z galaretki, ciasto z makiem, lekkie ciasto, przepisy na ciasto truskawkowe, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marzena, 17 października 2012 15:07:49

Ślicznie się prezentują Twoje ciasteczka, a przepis bardzo prosty i niezwykle efektowny:-) Pozdrawiam serdecznie:-)

Vica in cucina, 17 października 2012 15:33:08

che belli.... peccato che non capisco la tua lingua.. potresti mettere un tradduttore automatico ;) Sarebbe carino :)

sofieta- mia cucina, 17 października 2012 18:38:33

Ciao Vica, grazie per la visita. il traduttore c'è in alto a sinistra. secondo te esiste qualcosa di meglio che google? purtroppo non ho tanto tempo per tradurre le ricette, ma se Ti interessa qualcosa sono qui per aiutarti. secondo Te vale la penna di tenere il blog bilingue? ciao, ciao

sofieta- mia cucina, 17 października 2012 18:39:53

Marzena, dziekuje za mile slowa)) ciasteczka rzeczywiscie as bardzo proste, efektowne i przepyszne)) polecam i pozdrawiam)

gin, 19 października 2012 20:48:31

Słodkie i rozkoszne :)

sofieta- mia cucina, 20 października 2012 13:10:16

Gin, i warte zrobienia) mozna zrobic dizen przed i jest jak znalazl))

Agata Pachla, 21 października 2012 01:36:41

Jeszcze nigdy nie spotkałam się z lamingtonami... Wyglądają supersłodko :)

sofieta- mia cucina, 21 października 2012 02:20:48

Agata, to tez moje pierwsze! ale nie ostatnie) nastepne beda czekoladowe) pozdrawiam)

Asia, 21 października 2012 13:27:17

Ach, wybrać się do Australii i skosztować 'oryginałów'... Ale póki co zadowolę się naszymi spolszczonymi - wyglądają cudnie! ;)Pozdrawiam! :)

Kulinarna Ja, 21 października 2012 20:11:28

Piękne, muszą być bardzo smaczne!

sofieta- mia cucina, 21 października 2012 23:18:16

Asia,w moze kiedys bedzie nam dane odwiedzic Austlalje i skosztowac nie tylko lamingtony)) a poki co robimy naasze)kulinarna JA, sa bardzo smaczne i wilgotne)

Maggan, 31 października 2012 15:07:14

Kasiu, wygladaja fantastycznie! Bylam w Australii jakis czas temu ale widze, ze ta fantazja ominela mnie :( Ale nic straconego... jest Twoj przepis :)

sofieta- mia cucina, 31 października 2012 17:26:53

Malgosiu, bardzo polecam, bo pysznosci!!!