Idealne kruche ciasteczka o maślanym posmaku, z kompozycją maku, miodu i orzechów włoskich. Składniki na ciasto: 2 szkl. mąki 125 g masła 70 g cukru 1 szczypta soli 2 żółtka 3 - 4 łyżki śmietanki 30% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opak. cukru wanilinowego (16 g) Masa makowa: 300 g maku 200 g cukru 50 g miodu 30 g masła 2 białka 2 łyżki bułki tartej 50 g orzechów włoskich (posiekanych) 3 krople aromatu rumowego Do smarowania: 1 żółtko 1 łyżka mleka Mąkę, margarynę, cukier, 2 żółtka, sól, śmieta... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...