Delikatne ciasteczka z orzechową posypką. Świetnie smakują z filiżanką ulubionej kawy czy herbaty. Przechowywane w szczelnym pojemniku długo zachowają świeżość. 4 jajka 200 g cukru pudru 200 g masła kilka kropel ekstraktu waniliowego 2 łyżki rumu szczypta soli 200 g mąki pszennej 6 g proszku do pieczenia 100 g mielonych orzechów włoskich Masło rozpuścić, przestudzić, dodać 150 g cukru pudru, zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy, rum i żółtka, utrzeć na puch. Białka ubić ze szczyptą soli, na koniec dodaj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...