Pyszne, kruche ciasteczka orzechowe. Bardzo proste do zrobienia, więc będą super przepisem do zrobienia dla małych pociech. Składniki: żółtka 3 szt, margaryna lub masło 250 g, cukier puder 200 g, mąka pszenna 0,5 kg, orzechy włoskie drobno pokrojone 200 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, Sposób przygotowania: Margarynę lub masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, a następnie pozostałe składniki i dokładnie wymieszać do połączenia. Formować kuleczki, spłaszczać w dłoniach, układać na blaszce i wyciskać w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.