Przepis na : deser
Za dwa tygodnie święta Wielkiej Nocy, jak tu o nich myśleć gdy za oknem ściska mróz i jest biało ? Na przekór zimowej pogodzie upiekłam już pastelowe beziki , które u mnie są nieodłącznym elementem do dekoracji mazurków i pieczonych serników. Odgrywają doskonałą rolę dekoracyjną i są kropką nad i wśród świątecznych wypieków. Wykonanie ich wcale nie jest trudne. To co, skusicie się na upieczenie ? Składniki: 1 szklanka białek jaj kurzych 36 dag drobnego cukru ½ cytryny Szczypta soli Kilka ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...