Palmiery cynamonowe i makowe

Palmiery cynamonowe i makowe

Palmiery cynamonowe i makowe

Palmiery robi się z ciasta francuskiego, podobnego jakiego używa się przy produkcji croissantów, tyle że bez drożdży. Własnoręczne wykonanie ciasta francuskiego to żmudna praca, wymagająca wielokrotnego wałkowania ciasta z masłem oraz schładzania, a wszystko po to, żeby uzyskać tak bardzo pożądane liczne, niestabilne warstwy ciasta. Palmiery robi się bardzo szybko, możecie także użyć resztek masy makowej, z której przygotowujecie świąteczne przysmaki, wystarczą dosłownie 3-4 łyżek. przepis na masę makową znajdz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Kompromis

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Ania PetrynaAnia Petryna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mak, francuskie, ciasto francuskie, orzechy, mielone, ciasteczka, ciasto z makiem, świąteczne przepisy, do pracy, świąteczne, ciasto z orzechami, ciasto francuskie, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, szybkie ciasto, ciasta z masa, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Słodki Kompromis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.