Ciasteczka dyniowe w stylu amerykańskim, mokre, lekko ciągnące, z dużą ilością czekoladowych groszków. Składniki na 1 blachę: 50 g masła roztopionego 40 g cukru zwykłego 25 g cukru trzcinowego 3 łyżki puree z dyni (jeśli jest rzadkie to 2 łyżki) 100 g mąki pszennej tortowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika, ale może być wasza ulubiona. 1. Suche składniki osobno, mokre składniki osobno. 2. Do suchych dodajemy mokre i dokładnie mieszamy łyżką. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...