Miękkie pierniczki. Od razu do jedzenia.

Miękkie pierniczki. Od razu do jedzenia.

Przepis na : deser

To był HIT świąt. Zjedliśmy ich bardzo dużo. Zapach wiele dni rozchodził się po mieszkaniu. Można robić je o każdej porze roku Spróbujcie koniecznie. Składniki: 200 ml śmietany kremówki 100 g margaryny 1 opakowanie przyprawy do piernika 3 łyżki powideł śliwkowych 1 szkl. cukru 3 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka kakao 4 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka Do rondelka dodajemy śmietanę kremówkę, margarynę, przyprawę do piernika, powidła, cukier, miód, cynamon i kakao. Rozpuszczamy wszy...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Pierniczki przepis

Znajdź przepisy na inne pierniczki w proponowanych pierniczkach!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.