Naleśniki szpinakowe z łososiem

Naleśniki szpinakowe z łososiem

Naleśniki szpinakowe z łososiem

To przekąskę zrobiłabym kolejny raz wszystkim smakuje. Szybka, pożywna, zaskakująca. Składniki: ciasto naleśnikowe (nie znam proporcji, robię na oko) mąka mleko 1 jajko szczypta soli, cukru, sody 3 łyżki oleju szpinak mrożony brykiet Jak ja robię naleśniki? Do garnka wsypuje trochę mąki wbija mi jedno Jajko dodaje sól, cukier, sodę i mieszam rózga. Ciasto na początku musi być gęste bo chcę żeby rozbiły się w nim grudki mąki. Dodaje olej i dolewam mleko do czasu aż ciasto stanie się gęste ale lejące. Do miseczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.