Przepis na : deser
Krajanka piernikowa W życiu nie upiekłem ani jednego ciasta, więc ekspertem nie jestem. Ciasto na imieninach u cioci było zawsze ok, bez względu na to czy je jadłem, czy nie. Jako dziecko oczywiście byłem zmuszany do jedzenia ciasta drożdżowego, którego nie lubiłem, bo było suche, więc zaczynałem od wydłubywania rodzynek, które oczywiście były mokre... Nie oznacza to, że jestem totalnie zielony w temacie ciast... Ale ile rodzajów piernika, pierników, pierniczków, ciastecz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.