Moja mama uwielbia wiórki kokosowe - zawsze lubiła dodawać je do swoich wypieków, więc od dziecka znam ich smak. Choć ja nie używam ich aż tak często jak mama, to smak kokosowy nadal dość regularnie gości w mojej kuchni - czy to w postaci wiórków dodawanych do słodkości, czy choćby mleczka kokosowego, które można dodać niemal do wszystkiego 😄 Kokosanki to ciasteczka, które są proste i szybkie w przygotowaniu. Ponieważ na liście składników znajdują się białka, najczęściej przygotowuję je, gdy zużyję do cz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...