Bezy nie są najłatwiejszymi ciasteczkami jeśli chodzi o efekt końcowy... białka były za zimne, za ciepłe, za mało lub za bardzo ubite, rozlały się, spiekły lub wyszły suche... powodów niepowodzenia może być wiele, ale w końcu odnalazłam przepis, z z którego wychodzą piękne beziki jak z cukierni. Wystarczy przestrzegać kilku rad i zaopatrzyć się w cierpliwość :) Składniki: 5 białek 40 g cukru waniliowego 1 szklanka cukru pudru Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę. Po jednej łyżce dodawać oba cukry i miksowa... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)