Cantucci. Biscotti. Włoskie ciasteczka podwójnie pieczone.

Cantucci. Biscotti. Włoskie ciasteczka podwójnie pieczone.

Cantucci. Biscotti. Włoskie ciasteczka podwójnie pieczone.

Cantucci, cantuccini albo biscotti di Prado, to taki włoski wypiek przypominające bardziej nasze suchary niż kruche ciasteczka. Piecze się je 2 razy żeby były odpowiednio wysuszone i chrupiące. Zjada się je na deser maczając w kawie albo słodkim winie. Kiedy byłam w Toskanii miałam okazję jeść cantucci w Casa al Vento. Upieczone przez szefa Antonio, prosto z blachy, były pyszne, nie za słodkie, z dodatkiem migdałów, po prostu pycha ! Te z przepisu poniżej są prawie tak samo dobre :)Cantucci są o tyle fajne, że ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

włoska, pieczenie, śniadanie, słodkie, ciasteczka, kruche ciasteczka, śniadania, desery, deser

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Martha, 14 czerwca 2014 13:54:23

Wyglądają pięknie! ; )Super zdjęcia!