Chrupiące jabłkowe ciasteczka pachnące cynamonem w kształcie róży wyglądają niezwykle efektownie, a do tego świetnie smakują i idealnie sprawdzą się w roli małego deseru. Składniki: Ciasto: 280g mąki pszennej 150g masła extra 60g cukru 1 całe jajko 1 żółtko 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3-4 jabłka sok z 1/4 cytryny 1 jajko (roztrzepane do posmarowania ciasta) masło do wysmarowania foremek Cukier cynamonowy: 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki cukru Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę prz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.