Magdalenki to maleńkie ciastka biszkoptowe wypiekane w specjalnych foremkach w kształcie muszelek. Przepis na magdalenki spodoba się tym, którzy uwielbiają poranną herbatkę lub kawkę z małą słodką przekąską. Ciasteczka pięknie pachną cynamonem i miodem, są obłędne. Osobiście nie jestem wielką fanką ciastek biszkoptowych, a to z powodu ich suchości, ale te są godne polecenia! Dzięki sporej... Read More Artykuł Magdalenki cynamonowo miodowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia . ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.