Profiterolki

Profiterolki

Profiterolki

Przepis na : deser

Profiterolki , to niewielkie ciastka z ciasta ptysiowego, wypiekane na blasze. Opcjonalnie wypełnione bitą śmietaną, lodami lub innym kremem. „ Ciasto ptysiowe wynaleziono najprawdopodobniej w połowie XVI wieku na dworze Katarzyny Medycejskiej, choć według niektórych źródeł przygotowywano je już w późnym średniowieczu. Jedno jest pewne: niezależnie od tego, kto i kiedy wymyślił ptysie, na pewno nie zrobił tego niechcący. Ciasto na ptysie jest najpierw zaparzane, potem miksowane, a dopiero następnie p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ptysie, ptyś, ciastka , krem, deser, desery, mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasteczka, ciasto na niedziele, krem czekoladowy, por , ciasto z ciasta francuskiego, czekolada, ciasto francuskie, ciasto francuskie, karpatka, francuskie, bita śmietana, ciasta tortowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, krem z pora, ciasta z masa, pyszne ciasto, deser z mascarpone, krem mascarpone, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.