Słodkie ciasteczka z rodzynkami – idealne do pochrupania przy kawie ;-) Składniki Masło 100g Cukier 170g Jajko 1 jajko Rodzynki 200g Mąka 170g Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Sól Wykonanie: Masło zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać jajko i dalej miksować. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, po chwili (jak napęcznieją nieco) wyciągnąć je z […] The post Maślane ciasteczka z rodzynkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Robiłam dwa razy te ciasteczka…wyszły pyszne,ale ciasto wyszło mi „klejące” dlaczego?
Ciasto jest lekko klejące. Przed dzieleniem na porcje można je włożyć na kilka godzin do lodówki, owinięte w folię. Masa będzie wtedy bardziej sztywna.