Pierniczki z mąką żytnią są jednymi z moich ulubionych. Z ciastem pracuje się bardzo dobrze, wycięte kształty ładnie wyrastają, a i potem nadają się też do ozdabiania. A najważniejsze, że wychodzą naprawdę pyszne, od razu do jedzenia, miękkie i aromatyczne. Składniki: 250 g mąki pszennej 250 g mąki żytniej (typ 500, 720) 200 g zimnego masła/margaryny 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 płaskie łyżeczki sody 1 łyżeczka kakao 20 g przyprawy do piernika 3 łyżki płynnego miodu Sposób ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...