Bez pierniczków nie wyobrażam sobie świąt, więc wraz z przyjściem grudnia zaczęłam “pierniczenie” Zazwyczaj stawiam na takie z użyciem foremek, ale chciałam spróbować czegoś nowego i zrobić delikatne dzięki mascarpone ciastka, które od razu będą miękkie. Pierniczki miodowe z tego przepisu takie właśnie są. W tym samym dniu z wierzchu chrupiące, a na drugi dzień nie stają się twarde i pozostają mięciutkie (chociaż orzechy nadal przyjemnie chrupią :)). Co prawda robiłam je w niedzielę i nie wiem, jak...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...