W składnikach moich słodkich przetworów zazwyczaj znajduje się pektyna do dżemów zamiast popularnych środków żelujących, które w sezonie letnim zalewają półki sklepowe. W tym wpisie znajdziecie odpowiedź na pytanie, dlaczego tak jest 🙂 Powód jest prosty – dla mnie domowy dżem ma być lepszy niż ten ze sklepu . Oczywiście rozumiem, że ważny jest główny surowiec, czyli owoce i kiedy tworzymy domowe przetwory, znamy ich pochodzenie, widzimy je przed obróbką i selekcjonujemy z dbałością o szczegóły. Super... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...