Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym

Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym

Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym

Bardzo delikatne kruche babeczki o smaku orzechów i kawy z dwoma kremami – czekoladowym i maślanym. Ich przygotowanie jest proste i jedynie wylepianie foremek ciastem zajmuje trochę czasu. Składniki na około 20 babeczek: 400 g mąki pszennej 35 g zmielonych orzechów włoskich 110 g brązowego cukru 220 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka kawy szczypta soli Składniki na krem maślany: 100 g miękkiego masła 200 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Składniki na krem czekoladowy: 250 g serka mascarpone 3 łyżki kremu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, krem czekoladowy, babeczki, czekolada, ciasto, orzechy, ciastka , mascarpone, ciasteczka, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, krem mascarpone, ciastka kremówki, nutella, proste ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z orzechami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, kruche ciasteczka, czekoladowe ciasteczka , ciasteczka z czekolada, lekkie ciasto, ciasto ucierane , ciasta z masa

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.