Kruszone ciasto z migdałami- Sbrisolona con mandorle e ricotta

Kruszone ciasto z migdałami- Sbrisolona con mandorle e ricotta

Kruszone ciasto z migdałami- Sbrisolona con mandorle e ricotta

Dziś będzie migdałowo. Kto jako dziecko chociaż raz nie spróbował pestki moreli o specyficznie gorzkawym smaku? Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, ze tylko gorzkie migdały mają prawdziwy migdałowy smak. Wprawdzie są toksyczne ponieważ zawierają amigdalinę, ale w niewielkich ilościach (2/3 sztuki) są niezbędne i znacząco podnoszą walory smakowe niektórych wyrobów cukierniczych. Kilka gorzkich migdałów użyłam do przygotowania pochodzącego z północy Italii ciasta Sbrisolona ( dosłownie kruszące się ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mielone, pieczenie, cukier, tarta, ciasteczka, proste i szybkie ciasto, lekka, dekoracje, mąka, proste i szybkie przepisy, włoska, proste ciasto, orzechy, krem, tarta na słodko, jajko, słodkie, lekkie ciasto, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z orzechami, pieczeń z mielonego, ciasteczka waniliowe, orzechy włoskie

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.