Kruche i delikatne ciasteczka maślane.

Kruche i delikatne ciasteczka maślane.

Kruche i delikatne ciasteczka maślane.

Przepis na : deser

Składniki: -2 i 1/3 szklanki mąki -2/3 szklanki cukru pudru -2 żółtka -200 g. zimnego masła -2 łyżki cukru wanilinowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ugniatamy ze sobą. Ciasto musi być gładkie i nie może kleić się do ręki. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie posypujemy blat mąką i rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3-4 mm. Ciasteczka wycinamy dowolnymi foremkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu aż się delikatnie zarumienią. Smacz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.