Składniki na rogaliki:28 dag mąki 1 opakowanie cukru waniliowego 20 dag masła 10 dag zmielonych migdałów 5 dag cukru Do posypania:15 dag cukru pudru 3 opakowania cukru waniliowegoPrzygotować na stolnicy mąkę, zmielone migdały, cukier, cukier waniliowy i pokrojone na małe kawałki zimne masło (fot.1). Szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałeczki o grubości ołówka a następnie podzielić je na 5 cm odcinki. Formować małe rogaliki i układać je na wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem dopieczenia blaszc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...