W tym roku zachciało mi się pierniczków kruchych i chrupiących. Wyszły bardzo fajne i super do dekorowania. Z ciastem dość trudno się pracuje, ale efekt końcowy wszystko wynagradza. Składniki: 400 g mąki pszennej 250 g płynnego miodu 130 g masła 1 łyżeczka sody skórka otarta z jednej pomarańczy 2 płaskie łyżki kakao 1 płaska łyżka cynamonu 1 płaska łyżka goździków 1 płaska łyżka imbiru 1 płaska łyżka gałki muszkatołowej Sposób wykonania: 1. W rondelku rozpuścić masło i miód. Ostudzić. 2. W misce wymieszać ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...