ciasteczka - 38126 przepisów (strona:1260/2542)

Karnawałowe słodkości - pączki, faworki i inne pyszności :) 72

większe zainteresowanie karnawałowymi słodkościami - powraca więc zakładka Tłusty Czwartek a w niej pączki, faworki i inne słodkości :)  PRZEPISY TU  KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Lukier cytrynowy 104

rzadki – trochę cukru pudru. Tak naprawdę konsystencja lukru zależy od tego  do czego nam będzie służył.   Do ozdabiania pierniczków możecie przygotować odrobinę gęściejszy, nie będzie spływał z ciasteczek, do lukrowania pączków może być  rzadszy, bardziej przejrzysty.  Lukier wykorzystać od razu po przygotowaniu.  Pozostawiony za długo w miseczce zgęstnieje. Polukrowane wypieki pozostawić na kilka minut

Moja kraina smaków
Szybkie pierniczki z masłem orzechowym 98

orzechowym - przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie powstałe ciasto należy rozwałkować na grubość około 4 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka przełożyć na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 8-10 minut w 180 stopniach. Ostudzone pierniczki udekorować zgodnie z uznaniem. Ciastka przechowywać w szczelnie

Di gotuje
Kruche ślimaczki z makiem 78

Idealne kruche ciasteczka o maślanym posmaku, z kompozycją maku, miodu i orzechów włoskich.  Składniki na ciasto: 2 szkl. mąki 125 g masła 70 g cukru 1 szczypta soli 2 żółtka 3 - 4 łyżki śmietanki 30% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opak. cukru wanilinowego (16 g)  Masa makowa: 300 g maku 200 g cukru 50 g miodu

Świat Ciasta
Przepis na świąteczne czekoladowe babeczki z kremem, którym gwarantuję, że się nie oprzesz! 90

czekoladą , ze szczypta kardamonu, rodzynkami i kawałkami czekolady . Zainspirowałam się przepisem na piernikowe muffiny ze strony przepisy.pl Minimalnie zmodyfikowałam przepis i zrobiłam do nich krem. Uwierzcie mi, że ciasteczka pachną nieziemsko – aromat piernika i migdałów w połączeniu z czekoladą i kremem… Niebo w gębie! Czas przygotowania muffin to zaledwie kilka minut. Ot, mieszamy osobno suche i mokre składniki

W Kawiarence
Kyjksy makōwkowe (Ciasteczka makówkowe) 82

Korciōło mie, żeby upiyc take kyjksy, kere1 by miały wszyjsko to, co majōm makōwki2. I nawet mi sie to udało. Mak jest, mandle3 sōm, rodzynki [...] Artykuł Kyjksy makōwkowe (Ciasteczka makówkowe) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Miętowe pierniczki 112

Wspaniałe pierniczki! Jeżeli komuś pierniczki kojarzą się jako suche, ciężkie ciasteczka – te takie nie są. Dodatek mięty i ich okrągła forma bardzo przypadły mi do gustu. Są pyszne i nawet z lekka orzeźwiające. Lukier miętowy dodatkowo podkreśla ich smak. Ja jestem z nich baaardzo zadowolona. Jestem ciekawa ilu z Was zdecyduje się upiec je sobie na Święta Pierniczki: 130g

Smaki Na Talerzu
PIERNICZKI PRZEPIS II – z dodatkiem mąki pełnoziarnistej 84

drugi już sprawdzony przepis na pierniczki. Ciasteczka można zrobić nawet dzień przed Wigilią i będą super mięciutkie. U nas i tym razem nie uchowały się nawet dwa dni, więc muszę na nowo je przygotować. Także chyba to najlepszy dowód na to, jakie dobre są te pierniki :) Składniki na około 50 pierniczków

Calzonella.com
Ciastka miodowe z cynamonem 94

ubić. Częściowo wprowadzić przesianą mąkę, mieszając dokładnie najpierw łyżką, a następnie ręką. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować cisto (nie za cienko), foremkami wykroić dowolne ciasteczka i przełożyć je na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut. Smacznego Ciastka miodowe z cynamonem Ciastka

Smaki Armine
NIEMIECKIE PIERNICZKI 91

Lebkuchen czyli tradycyjne niemieckie pierniczki, wypiekane z okazji świąt Bożego Narodzenia. W samych Niemczech jest wiele wersji tych ciasteczek. Są jedyne w swoim rodzaju, gdyż zawierają mąkę migdałową, czyli zmielone migdały oraz mają wspaniały cytrynowy aromat. Pierniczki są miękkie od razu po upieczeniu, ale trzeba pilnować, by za bardzo się nie przypiekły w piekarniku, gdyż wtedy staną się twarde

Kuchnia MagdaLeny
NIEMIECKIE PIERNICZKI 91

Lebkuchen czyli tradycyjne niemieckie pierniczki, wypiekane z okazji świąt Bożego Narodzenia. W samych Niemczech jest wiele wersji tych ciasteczek. Są jedyne w swoim rodzaju, gdyż zawierają mąkę migdałową, czyli zmielone migdały oraz mają wspaniały cytrynowy aromat. Pierniczki są miękkie od razu po upieczeniu, ale trzeba pilnować, by za bardzo się nie przypiekły w piekarniku, gdyż wtedy staną się twarde

Kuchnia MagdaLeny
Coraz bliżej do świąt więc polecam ciasteczka serowe -w trzech smakach 119

Przepis jest zaczerpnięty z mojego bloga Ciasteczka wystarczy upiec tydzień przed świętami .A tu podaje wam link Tym razem z podanych składników zrobiłam ciastka są przełożone dżemem

Moje Wyroby
Nadziewane pierniczki w czekoladzie 122

Nadziewane pierniczki w czekoladzie Wyobrażacie sobie święta bez pierniczków? Ja nie Świąteczne pierniczki , to najlepsze ciasteczka korzenne. A już te wypełnione nadzienie… dla mnie, to coś cudownego. My uwielbiamy szykować, wycinać i piec domowe pierniczki. Ten zapach, który unosi się w całym domu podczas ich pieczenia od razu nastraja świątecznie. Zgodzicie się? Jak przygotować nadziewane pierniczki w czekoladzie? Przepis

Słodkie okruszki
Ekspresowe pierniczki na ostatnią chwilę 85

Ekspresowe pierniczki na ostatnią chwilę możecie przygotować tuż przed świętami lub w dowolnej chwili, kiedy to macie ochotę na pyszne, piernikowe ciasteczka! Pierniczki są kruche, chrupiące i nadają się do podjadania bezpośrednio po upieczeniu. Ich przygotowanie zajmuje tylko chwilę, ponieważ wszystkie składniki należy jedynie zagnieść, ciasto rozwałkować, a później już można wykrawać dowolne kształty. Pysznie, prosto oraz świątecznie

Di gotuje
Pierniczki w czekoladowych sweterkach 71

zaraz po upieczeniu pierniczki w pięknych czekoladowych sweterkach. Ozdabianie jest bardzo proste, wystarczy roztopić dwie kontrastujące kolorem czekolady i rozmazać je efektownie za pomocą małej wykałaczki na naszych świątecznych ciasteczkach. Nawet jeśli wzór wyjdzie nam nierówny to nic nie szkodzi, gdy polewa zaschnie i ułożymy wszystkie pierniczki w jednej misce i tak będą wyglądać bardzo efektownie.     Składniki: Pierniczki

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania