Korma (Qorma) to wyjątkowo aromatyczne danie kuchni indyjskiej. Sporządzana jest na bazie przypraw i jogurtu. Ta charakterystyczna potrawa, swoim niepowtarzalnym smakiem zachwyci każdego… Musicie spróbować
Oryginalny smakPrzepis na domowe lody śmietankowo-waniliowe. Można je zrobić bez maszyny do lodów, będą idealnie gładkie i kremowe. Smakują rewelacyjnie… Nigdy już nie kupicie gotowych
Oryginalny smakPrzepyszna szarlotka z bezą (pianką) na kruchym spodzie. Jej smak, delikatny zapach cynamonu… obłędny. Rewelacyjnie smakuje podana na gorąco z domowymi lodami śmietankowo-waniliowymi. Szczerze
Oryginalny smakCannelloni nadziewane szpinakiem i ricottą pod beszamelem to rodzaj zapiekanki, do której chętnie wracam. Zresztą… uwielbiam prawie wszystko co zapiekane Składniki:15 rurek cannelloni3 łyżki
Oryginalny smakBulion rybny ma charakterystyczny, intensywny smak i zapach. Najczęściej wykorzystuje się go jako bazę do różnych potraw np. zupy rybnej. Dania przygotowane na tak esencjonalnym wywarze
Oryginalny smakDo przygotowania aromatycznej zupy rybnej doskonale nadają się resztki ryb, które pozostają po filetowaniu. Robi się z nich bulion rybny, służący jako baza zupy. Reszta składników
Oryginalny smakSzybki deserek dla tych, którzy mają ochotę na małe co nieco Soczyste mango, kremowy serek i herbatniki … Kilka składników, banalnie prosty w przygotowaniu, a efekt
Oryginalny smakDzisiaj przepis na tanie i smaczne danie. Drożdżowe racuchy z jabłkami to puszyste i nadziane jabłkami placuszki. Najbardziej smakują zaraz po usmażeniu i posypane cukrem pudrem
Oryginalny smakDzisiaj danie dla miłośników owoców morza i kuchni włoskiej. Małże (mule, omułki) wbrew pozorom nie są trudne w przygotowaniu, najważniejsze to ich nie przegotować, bo zrobią
Oryginalny smakProsta babka łaciata, która dosyć często gości na naszych stołach. Puszysta, delikatna, idealna na Wielkanoc Składniki:1 szklanka mąki tortowej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej5 jajek250 g margaryny1
Oryginalny smakJajka faszerowane możemy zrobić jako przystawkę na imprezę lub ozdobić nimi świąteczny stół. Wielkanoc jest doskonałą okazją, aby przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka i twarożku
Oryginalny smakMasą cukrową można dekorować torty, ciasta lub zrobić ozdoby. Jest elastyczna i całkiem łatwo się ją przygotowuje. Jest jednak kilka zasad, których trzeba przestrzegać. Najważniejsze to
Oryginalny smakPrzepiórki rzadko goszczą na naszych stołach i nie wszędzie można je dostać, a szkoda… Dania przyrządzone z przepiórek wyglądają i smakują wykwintnie, idealnie pasują na
Oryginalny smakKarmel ma wiele zastosowań. Możemy z niego zrobić sosy, słodkości lub fantazyjne dekoracje.Do zrobienia karmelu najlepiej przygotować patelnię z grubym i jasnym dnem, dzięki czemu nie
Oryginalny smakTagliatelle ze szpinakiem, piersią z kurczaka i kremowym sosem z gorgonzoli… Pycha ! Spróbujcie Składniki:300 g tagliatelle2 pojedyncze piersi z kurczaka3 łyżki oleju z pestek
Oryginalny smak