chwili rozpuszczenia tych składników. Zdjęłam rondelek z ognia po czym dodałam bakalie i okruszki ciastkowe. Można też pokruszyć herbatniki lub inne zbożowe czy też owsiane ciasteczka. Wymieszałam masę dokładnie. Dosypałam niewielką ilość wiórków kokosowych by zagęścić masę tak, by można było uformować kulki po jej przestudzeniu. Ostatnim etapem było formowanie kulek wkładając po wisience w środek
Gotuj Sam!proste. Wystarczy kilka podstawowych składników i mus bananowy. Ja tym razem użyłam gotowy przecier bananowy PURENA. Polecam! Super rozwiązanie Naturalnie słodki i gęsty mus bananowy, idealny do pierniczków, ciast, ciasteczek, owsianek, a nawet placuszków i naleśników. W ofercie PURENA znajdziecie też inne 100% przeciery owocowe : mango, jabłko i brzoskwinia. Polecam! W szczególności mango i brzoskwinię. Uwielbiam Przecier mango… Pycha
Słodkie okruszkistopni C przez 15 - 20 minut. Pierniczki wystudzić, posmarować lukrem i pozostawić do wyschnięcia lukru. Składniki na lukier rozetrzeć, aby powstała jednolita i lśniąca konsystencja. Zobacz również: ciasteczka z masłem orzechowym
Kuchcik gotujemiksujemy go z masłem. Przekładamy krem budyniowy do rurek (łyżką lub przy pomocy rękawa cukierniczego). Sprawdź również przepis na: Mini bezy z karmelem Miękkie pierniczki z nadzieniem Migdałowe włoskie ciasteczka Babkę piernikową Piernikowe brownie z dżemem Mus chałwowy Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama -> czarna.wisienka
CzarnawisienkaProste i pyszne ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego. Takie szybkie rozwiązanie jak ktoś nie ma jak robić samodzielnie ciasta. Wychodzą chrupiące i pachnące cynamonem. Można takie przygotować na świąteczny stół. Polecam. Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 dag masła lub margaryny cukier trzcinowy według uznania cynamon mielony według uznania Wykonanie pysznych ślimaczków: 1. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko
Izabelawkuchnibliskiego. Zobaczcie jakie to fajne i ciepłe propozycje na małe gesty , które znaczą wiele. Mam też dla Was jeszcze jeden pomysł. Jeśli nie lubicie piec pierniczków. Możecie przygotować inne ciasteczka. Zapakujcie po kilka sztuk do ozdobnego woreczka, zwiążcie sznurkiem i podarujcie osobie, która na co dzień nie piecze takich słodkości. Z pewnością ucieszy ją ten gest. diamant #slodkielaczy #naswieta #slodkielaczynaswieta
Smaki Na Talerzujabłkami na herbatnikach. Szybki makowiec japoński. Szarlotka zawsze udana. Najlepsze ciasto z jabłkami. To tylko kilka przykładów, po więcej zapraszam do mojej zakładki : CIASTA I CIASTECZKA (klik
Kuchnia z widokiem na ogródMasło 150 g Jajko Żółtka 2 Śmietana 18 % 4 łyżki Cukier 3/4 szklanki Cynamon 3 łyżeczki Proszek do pieczenia łyżeczka Soda łyżeczka Sól szczypta Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasteczka przełożyć do miski. Zagniatamy ciasto na jednolitą masę. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować na blacie
Kulinarne przygodyDzień dobry :-) Mini zawijaski z ciasta francuskiego, to idealna propozycja na święta. Są małe, bardzo smaczne, można je zrobić zamiast ciasteczek. Co najważniejsze bardzo szybko się je robi. Można użyć do nich gotowej masy makowej, albo zrobić swoją. Ja użyłam gotowej od Helio, bo nie miałam kiedy zrobić swojej. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego
kruche babeczkilekko zarumienią na jasno złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia. A moniaczków z tej porcji wyjdzie nam dość dużo, tak więc można zmniejszyć porcję o połowę lub włożyć ciasteczka do woreczka foliowego i przechować przez kilka dni. A moniaczki są kruche, mięciutkie, nie wysychają zbyt szybko. Amoniaczki są naprawdę mięciutkie . Smacznego
Przepisy i porady kulinarneDziś mam dla Was kolejny przepis na pyszne, świąteczne ciasteczka. Kruche, maślane z dodatkiem przyprawy korzennej, pełne nadzienia karmelowego. Doskonale prezentują się na świątecznym stole. To również doskonały pomysł na wspólne pieczenie ciastek z dziećmi dla Mikołaja na zbliżające się Mikołajki. My na pewno poczęstujemy Mikołaja ciastkami i mam nadzieję, że będą mu smakowały :) Podobał Ci się film? Koniecznie subskrybuj
Zrób to smacznieChyba przyzwyczaiłam się do ich wyjątkowego smaku :). Dlatego jeśli zamierzacie upiec ogromną ilość pierniczków w tym roku, to polecam przetestować oba przepisy i znaleźć swój ulubiony. Polecam również ciasteczka cynamonowe i miękkie pierniczki! P.S. Pierniki po upieczeniu są twarde. Miękną trochę po kilku dniach, jeśli w pomieszczeniu jest wilgoć. Polecam też włożyć do puszki z piernikami kawałek jabłka, jeśli chcecie
Słodki PomysłKostka piernikowa wykonana z biszkoptu piernikowego, oblana polewą czekoladową z korzenną nutą i obsypana wiórkami kokosowymi. Pyszne ciasteczka w świątecznym stylu. Mięciutkie, pulchne kawałki ciasta biszkoptowego, nasiąknięte polewą czekoladową, która nie tylko nadaje im smaku, ale również chroni przed wysychaniem. Ciężko poprzestać na jednej sztuce! Deser ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, bo to nic nadzwyczajnego... tylko biszkopt, polewa czekoladowa
Kuchnia MagdaLenyKostka piernikowa wykonana z biszkoptu piernikowego, oblana polewą czekoladową z korzenną nutą i obsypana wiórkami kokosowymi. Pyszne ciasteczka w świątecznym stylu. Mięciutkie, pulchne kawałki ciasta biszkoptowego, nasiąknięte polewą czekoladową, która nie tylko nadaje im smaku, ale również chroni przed wysychaniem. Ciężko poprzestać na jednej sztuce! Deser ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, bo to nic nadzwyczajnego... tylko biszkopt, polewa czekoladowa
Kuchnia MagdaLeny