MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 10-15 minut, do lekkiego zrumienienia. Ciasteczka po upieczeniu są miękkie (tym się nie przejmujemy), ale po chwili kruszeją. Po wystygnięciu przekładamy do puszki lub słoika i przechowujemy ok. 2-3 tygodnie - nie ma szans, żeby tyle wytrzymały :) Jeśli nie lubicie bakalii, to wystarczy, gdy pominiecie ten dodatek, a ciasteczka posypiecie np. brązowym cukrem i też
Delicious Titbitsmoim przypadku szczyptę chilli, w tym momencie dodajemy również wybrany aromat i dokładnie mieszamy. Zosatawiamy do lekkiego wystygnięcia, po czym przelewamy do czystej butelki do sosów lub słoika czy innego naczynia z pokrywką. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia (nie zamykamy naczyń!), po czym przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Tak przygotowany sos przechowujemy, aż do całkowitego wykorzystania. Świetnie pasuje do lodów, naleśników
Pudełko rozmaitościPrzepis na mini deser Oreo w szklance. Ten prosty deser z mascarpone i bitą śmietaną jest niezwykle kremowy, puszysty i delikatny. Zrobisz go zaledwie w 10
Via GustoGdy poranek kolejny raz wita mnie ołowianymi chmurami, deszczem i wilgocią, odpalam piekarnik! Wyciągam z lodówki ostatnią porcję dyniowego puree i mieszam z pozostałymi składnikami jesiennej
Kuchnia w Słońcu SkąpanaGdy wczoraj zaczęłam pisać ten post, wrześniowy ciepły wiatr czesał mi włosy, a słońce muskało złotem twarz. Dziś, pierwszy dzień jesieni powitał mnie deszczową aurą i
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBabie lato to czas złotej poświaty, ciepłych zapachów, lekkiego światła i obfitości w ogrodach, sadach, na łąkach i skrajach lasów we wszystkich odcieniach żółci, czerwieni, pomarańczy
Kuchnia w Słońcu SkąpanaNa dworzu już był pierwszy śnieg, każdego dnia jest coraz bardziej zimno. Chyba każdy z nas marzy, aby po przyjściu do domu wypić ciepłą, rozgrzewającą herbatę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zawsze miałem wrażenie, że sałatka musi być wytrawna. To jest jednak błędne podejście, bo słodkie rodzynki i słodki ananas doskonale będą się komponowały z filetem z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pewnie większość z Was zastanawia się czy można przygotować pasztet, który będzie przygotowany jedynie z produktów roślinnych – można . Ja osobiście jestem mięsożercą , jednak to danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Miodówki to nic innego jak maślaki pstre . Moja Babcia mówiła na nie jakubki, a słyszałam jeszcze inne nazwy - m.in. hubanki, bagniaki, pociechy, muchowiki czy siniaki. Znam
Smaczna PyzaPoniżej znajdziecie bardzo szybki i prosty w przygotowaniu przepis na smaczną sałatkę z pora i groszku . Sałatka jest błyskawiczna w przygotowaniu i całą pewnością będzie wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!"Już trzeci dzień z rzędu po kuchennym blacie rozlewają się ciepłe promienie wrześniowego słońca, więc chwytam je i pakuję w słoiczek." - tak właśnie zaczynałam pisać tego
Kuchnia w Słońcu SkąpanaJako dziecko, uwielbiałam wszystko co słodkie, gdy w domu od czasu do czasu pojawiała się Nutella, bądź inne czekoladowe smarowidło, nie mijał długi czas nim słoiczek
Smiling ShrimpPóźne odmiany truskawek wygrzewają się w kobiałkach, wystawiając czerwone brzuszki do sierpniowego słońca. Miałam ogromną nadzieję, że jeszcze uda mi się je dostać po powrocie z
Kuchnia w Słońcu Skąpana