Na dzisiejsze śniadanie upiekłam strucle z dżemem. Była puszysta, mięciutka z lekko chrupiącą skórką i bardzo smaczna. Aby było troszkę zdrowiej to mąkę pszenną pomieszałam z mąką pełnoziarnistą, smak strucli jest oczywiście inny niż z samej białej mąki, ale jet równie smaczna. Upiekłam ją z zamysłem o moim mężu, który na śniadanie lubi zjeść coś słodkiego. Drożdżowe wypieki należą do jednych z jego ulubionych, więc calutki wypiek już zniknął 😊 Doszłam do wniosku, że muszę ją teraz robić częściej, bo jest o wi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.