Kmichi jeon i marchew po koreańsku
Kmichi jeon i marchew po koreańsku
Kolejne wiosenne naleśniki. Tym razem wersja koreańska z tamtejszą kiszoną kapustą (lub z innym tajnym składnikiem, ale o tym w dalszej części wpisu), którą robi się bardzo prosto. Najprostszy sposób, to wymieszać poszatkowaną kapustę pekińską z sosem sojowym i ostrą papryką, a niektórzy mieszają tylko z papryką. Zamknąć w słoikach i czekać, aż będzie kwaśna. Nie tak dawno temu, bo pod koniec XIX wieku, kiedy w Korei nie żyło się najlepiej część jej ludności wyemigrowała na tereny, które były wtedy pod kont... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska
Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...
Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
kryzysowykucharz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ogórki, kapustą, marchewka, ogórki kiszone, mielone, placki, naleśniki, papryka, kapusta kiszona, kapusta pekińska, sosy, naleśnik, tarta, ciasto, słoik, ciasto na zimno, ciasto na naleśniki
Inne przepisy z Kryzysowa Książka Kucharska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję