Kmichi jeon i marchew po koreańsku

Kmichi jeon i marchew po koreańsku

Kmichi jeon i marchew po koreańsku

Kolejne wiosenne naleśniki. Tym razem wersja koreańska z tamtejszą kiszoną kapustą (lub z innym tajnym składnikiem, ale o tym w dalszej części wpisu), którą robi się bardzo prosto. Najprostszy sposób, to wymieszać poszatkowaną kapustę pekińską z sosem sojowym i ostrą papryką, a niektórzy mieszają tylko z papryką. Zamknąć w słoikach i czekać, aż będzie kwaśna. Nie tak dawno temu, bo pod koniec XIX wieku, kiedy w Korei nie żyło się najlepiej część jej ludności wyemigrowała na tereny, które były wtedy pod kont... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

kryzysowykucharz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, kapustą, marchewka, ogórki kiszone, mielone, placki, naleśniki, papryka, kapusta kiszona, kapusta pekińska, sosy, naleśnik, tarta, ciasto, słoik, ciasto na zimno, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Kryzysowa Książka Kucharska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.