Tak smażyła powidła moja prababcia, babcia, mamuśka i na koniec ja. Trawa to długo, ale smak niepowtarzalny. Śliwki umyć, wypestkować. Do smażenia powideł użyć dużego garnka z grubym dnem. Ja nie dodałam cukru, moje śliwki były bardzo słodkie. Pierwszy dzień – smażyć śliwki 1,5 godziny, co jakiś czas mieszać. Nie przykrywać garnka. Odstawić garnek i zostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia. Garnek już musi być przykryty. Drugi dzień – smażyć śliwki 1,5 godziny, ale od razu mieszać . Szybko się ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl