Bigos wigilijny

Bigos wigilijny

Bigos wigilijny

   Bigos wigilijny to nasza obowiązkowa potrawa.Ma niepowtarzalny smak i świetnie pasuje do pierogów z grzybami.Od tradycyjnego bigosu różni się tym, że nie ma w nim ani odrobiny mięsa, za to obfitujew suszone grzyby.Składniki:-1 kg białej kapusty-2 kg kapusty kiszonej-5 dkg suszonych grzybów-200 ml oleju-przyprawa barbecue lub przyprawa do bigosu-cukier-woda   Białą kapustę szatkujemy.   Płuczemy grzyby a następnie moczymy je w gorącej wodzie.   W dużym garnku zagotowuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bigos, grzyby, kapustą, przepisy na święta, kapusta kiszona, barbecue, pierogi, susz, pierogi przepis, mięso, por , słoik, zupa grzybowa, słodkie, potrawy wigilijne, dania bez mięsa, wigilijne potrawy, pierogi z mięsem, pierogi z kapusta i grzybami, dania na gorąco

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.